Wil jij gratis kennismaken met zakelijk tekenen!

Dan zit je hier helemaal goed

Het kan natuurlijk zijn dat je mij nog helemaal niet kent, dat je niet weet wat zakelijk tekenen inhoudt en misschien zie zelfs een beetje op tegen het tekenen? Maak je niet druk, adem in, adem uit. I've got your back!


In deze relaxte training laat ik jou zien dat je met hele simpele technieken nagenoeg alles kunt tekenen wat je maar wilt.
Open nieuwe deuren en creëer kansen voor jezelf waarmee je jouw toegevoegde waarde kunt laten zien 

Eerlijk is eerlijk, je kunt er niet omheen: je zult jezelf moeten laten zien. De rol van assistant verandert en staat onder druk, het is belangrijk dat jij jouw toegevoegde waarde kunt laten zien en meegaat met de tijd. Zakelijk tekenen kan je hierbij enorm helpen! Hiermee geef je op een subtiele manier handen en voeten aan verbinding binnen een team, zorg je voor effectievere communicatie en kan jij zorgen voor een creatieve & innovatieve boost. 

Wat leer jij?

 • Makkelijker en eenvoudiger tekenen
 • Praktische toepassingen en werkvormen voor jezelf en met jouw team
 • Hoe je jouw tekening van "oké" naar "WOW!!" transformeert
 • Hoe je templates kunt maken
 • Welke materialen je het beste kunt gebruiken
 • Hoe je figuren tekent
 • Hoe je emoties weergeeft
 • Hoe je sketchnotes maakt
 • Welke super effectieve flips je eigenlijk voor iedere meeting zou moeten maken
 • En nog veel meer....

Ben jij ook klaar voor een verdieping van jouw rol?

Wacht dan niet langer en schrijf je direct in!


Verras iedereen met jouw creativiteit...

Nog voordat jouw collega's de vergaderzaal binnenlopen, worden ze verrast met een origineel visueel welkomstbericht op groot formaat. Iedereen weet hierdoor: ja, ik zit op de juiste plek en het wordt gewaardeerd dat ik hier ben. Dit zet gelijk de toon voor de rest van de vergadering!


Of door jouw visuele agenda ziet iedereen de flow van de meeting, welke punten er behandeld worden wat zorgt voor een helder vertrekpunt. Wat een fijne start! De agenda aan de muur is een ideaal referentiepunt om het team efficiënt door de te bespreken topics te loodsen. Wanneer jouw collega's dreigen af te dwalen van de agenda, zorg jij er schijnbaar moeiteloos voor dat het team toch op koers blijft.


Of stel je voor hoe jouw bijdrage aan een meeting zoveel meerwaarde krijgt omdat je meedenkt over visuele en creatieve werkvormen. Jij zou zomaar eens voor een boost aan innovatie en effectiviteit kunnen gaan zorgen! 


 • Je onderscheidt je hiermee echt van andere management ondersteuners
 • Je bereidt jezelf voor op de toekomst: creativiteit is één van de top drie benodigde skills
 • Je laat zichtbare resultaten zien: met jouw visuals blaas je iedereen omver
 • Je kunt nóg meer waarde toevoegen aan je team
 • Je kunt nog veel meer de rol van verbinder naar je toetrekken

Wat gaat de training jou opleveren?

 • Een boost aan creativiteit
 • Zelfvertrouwen m.b.t. tekenen
 • Een verdieping van je rol
 • Veel plezier en ontspanning
 • Je kunt direct het geleerde in de praktijk toepassen!


Ik heb een hele fijne online training -zakelijk tekenen voor assistants- gevolgd bij Danielle. Een training met een prettige leer-opbouw en structuur. Zelfs wanneer het jáááren geleden is dat je met kleurstiften in de weer bent geweest, is de training gemakkelijk te volgen en binnen no-time wil je méér, méér en nog eens méér. En dat ‘méér’ is er. De vele lessen zijn bereikbaar binnen een muisklik, op de momenten die voor mij handig waren. Zo fijn.

Alle skills die ik geleerd heb, waren direct toepasbaar. Binnen het werk, maar ook buiten het werk is deze creatieve training een verrijking.

Naast de uitleg en video’s die er voor zorgen dat je het zakelijk tekenen onder de knie krijgt, ben je met deze training ook met iets compleet anders en nieuws bezig. En dat alles bij elkaar is (samen met Danielle’s rustige en prettige stem) echte ontspanning. Hier kan geen mindfulness training tegenop. 


Ella Niemans - Management Assistant & Team administrator HR Europe - GKN Aerospace


Ik raad de online training zakelijk tekenen voor assistants zeker aan omdat deze zo divers is, echt alle aspecten komen aan bod. Het is leuk om te doen en je leert er ontzettend veel van! Je kunt hiermee echt een stukje meerwaarde toevoegen bij je werkgever én het is fijn voor jezelf om bijvoorbeeld processen te verhelderen.

De training met de tools, tips en adviezen bracht me op ideeën waardoor ik meer uit durf te proberen. Ik zie nu de voordelen van visueel samen(werken) en ervaar een verruiming van mijn kunnen en denken in creativiteit.

Ik wist niet dat ik het in me had, zó leuk om te doen. Ik zie nu veel meer mogelijkheden omdat ik meer ervaring heb opgedaan.

Ook de facebookgroep is leuk en fijn, zo blijf je ook aan tekenen en je leert van elkaar.


Angela Palte - Goes
 - (Next) Management Support @NVM


Futureproof zijn als assistant, dat vind ik belangrijk. Ik zocht naar een manier om mezelf te onderscheiden, ik dacht misschien zou zakelijk tekenen dit voor me kunnen zijn. 

Ik vond het vooraf super spannend, kan ik dit wel? Ik ben gewoon kritisch, vooral naar mezelf toe. Goed is vaak niet goed genoeg, maar als ik terugkijk in mijn tekenboek waarin we dan samen hebben getekend in jouw lessen denk ik echt van: huh, heb ik dat getekend? Ik zie dat ik het nu kan, ik kan het dus toch!

Ik vond het een ontzettend leuke training; de manier waarop je het verteld, heel enthousiast met mooie filmpjes en goed duidelijk verteld.

Na de training heb ik direct mijn eerste echt visuele bijdrage geleverd aan het jaarplan op mijn werk. Ik wil me profileren, ik wil me onderscheiden en mezelf onder de aandacht brengen.

Ik ben er nu mee bezig om dit in de praktijk te brengen, dat ik gezien wordt als extra hulp, als toevoeging op hele lappen tekst of in plaats van hele lappen tekst. Ik kan hier echt mee aan de slag!


Jolanda van Esschert - Management assistent Divisie HGGZ en SD&B bij Dimence


Over mij

Over jou

Hoi, ik ben Danielle van Hierden!
"Het is mijn missie om jou te laten zien hoe je door te tekenen heel subtiel kunt werken aan jouw zichtbaarheid. Waardoor je met jouw visuals een nieuwe invulling geeft aan jouw rol als assistant en mensen eenvoudigweg niet meer om jou heen kunnen!" 

Ik weet het, ongemerkt maak jij jezelf onzichtbaar, minder belangrijk, de minste prioriteit in het team…want, hoe vaak verschuif jij niet jouw eigen bila met jouw manager? Onder het mom; dat andere overleg móet echt in de agenda… En dan voel je je alsnog schuldig over de tijd die je nodig hebt van jouw leidinggevende. En hoe vaak gebeurt het niet dat je complimenten over jouw prestaties verlegen weg wuift? Hoe vaak bijt je niet op je tong om de lieve vrede te bewaren en hou je jouw mening voor je? Hoe vaak maak jij achteraf excuses voor het gedrag van een ander of probeer je dit op een rustig moment toe te lichten zodat hij/zij snapt waar dit vandaan kwam?


Jouw belangrijkste werk vindt plaats in de schaduw

Je doet dit niet expres, je doet dit vanuit jouw dienende rol. Dat is heel mooi en bescheiden, maar stel je jezelf eens de vraag: in hoeverre dien ik mijzelf met dit gedrag? Met deze manier van in de luwte je werk doen? Ja, het voelt misschien comfortabel, en ja, er zullen heus wel mensen zijn die écht wel doorhebben wat jij allemaal doet en kan. Maar realiseer je, dat dit vak, deze bijzondere rol, momenteel enorm onder druk staat.

Denk niet, dat zal zo’n vaart niet lopen, want de trend van verschraling van de management ondersteuning gaat in een enorm tempo. Je ziet dat 1 op 1 ondersteuning steeds meer verdwijnt, dat er meer secretaressepools ontstaan, er gebruik gemaakt wordt van (externe) virtual assistants en dat we meer en meer worden ingezet als project assistent. Naast het feit dat we toch al met een slecht imago te kampen hebben en er veelal wordt gedacht dat door digitalisatie ons werk eenvoudig overgenomen kan worden.

En dáár gaat het mis, onze toegevoegde waarde zit ‘em niet in het maken van afspraken, organiseren van meetings of het doen van bestellingen. Het zit ‘em in alles wat nu onzichtbaar is: de manier waarop jij voor verbinding zorgt, jouw gevoel voor politiek binnen de organisatie, jouw antenne voor gevoeligheden of naderende problemen, jouw zachte sturing, jouw inzicht, jouw vermogen om patronen te herkennen, jouw visie, jouw doorvertaling van alle informatie van directieniveau tot aan de werkvloer. Kortom: jouw informeel leiderschap!

Dit zeg ik niet om je bang te maken, of om zwartgallig te doen, maar dit zeg ik vanuit liefde. Vanuit liefde voor het vak, en vanuit liefde voor al mijn mede management ondersteuner helden & heldinnen. Ik weet precies wat jij waard bent, dat jij over bijzondere talenten beschikt, dat jij singlehanded zorgt voor verbinding in het team, dat jij enorme fouten voorkomt, dat jij ervoor zorgt dat we vooruit gaan met z’n allen. Maar als jij dezelfde liefde voor dit vak voelt als ik, als jij ziet welke toegevoegde waarde we bieden aan organisaties, dan is het tijd om in actie te komen.

Het is tijd om meer zichtbaar te worden. Om credits te krijgen (en op de juiste manier in ontvangst te nemen!) voor het werk dat wij verrichten. Dat we laten zien waar onze échte toegevoegde waarde zit!

Ik ben klaar met alle bestaande opleidingen waarin we nog steeds klein gehouden worden. Er wordt te vaak nog gedaan alsof we een soort stille muisjes zijn, die niet assertief durven te zijn, geen “nee” kunnen zeggen en continue gebukt gaan onder ons perfectionisme. Ja, natuurlijk kan je last hebben van dit soort gedrag op momenten, maar dat is niet wat jou bepaalt: jij bent zoveel meer dan dit, jij kan zoveel meer. We moeten een andere richting voor onszelf kiezen. Bewustwording van onze taak en onze rol, en hier vol voor gaan. Zodat ons belangrijke werk voorgezet kan worden.

Ik heb voor mijzelf d.m.v. zakelijk tekenen een manier gevonden om heel eenvoudig een shift te maken in mijn rol, waardoor ik steeds zichtbaarder ben geworden en mijn rol als verbinder en facilitator hebben kunnen nemen, en echt “ownen”. Niet op een manier van: kijk mij nou eens! Maar op een hele natuurlijke, zachte wijze die bij mij past, zonder gepush, zonder overdrijven en gedoe. Dit heeft voor mij zoveel in gang gezet. Dit gun ik jou ook!

En of je dit nu uiteindelijk gaat bereiken d.m.v. zakelijk tekenen, of dat je op een andere manier echt gaat werken aan jouw zichtbaarheid en jouw zichtbare resultaten: het maakt mij niet uit. Maar doe iets, kom in actie. Als je van dit vak houdt: ga staan voor jouw rol, vind een manier om comfortabel in de spotlight te gaan staan, jouw informeel leiderschap te tonen. Maak gebruik van al je talent, hou niets achter, maar ga er vol voor….

Let’s do this!!

Denk je nu...

Is dit niet veel te moeilijk voor mij? 

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online training?


>